27-02-2012

Barcelona Beer Festival


Het lekkerste bier van Spanje? Volgens een recente enquête van de gratis krant 20 Minutos onder haar lezers is dat Estrella Galicia. Een aardig biertje inderdaad, en in ieder geval een stuk verteerbaarder dan de Catalaanse Estrella, die van de firma Damm. Nogal laf van smaak, maar immens populair in Catalonië. En dat terwijl de Catalanen ook écht lekker bier maken, vooral in de vele kleine, ambachtelijk werkende brouwerijen. Met alleen water, malt, hop en gist toveren de brouwers de heerlijkste ales, bitters en stouts in hun vaten.

Meer dan dertig varianten van deze 100% natuur drank kun je van 9 t/m 11 maart proeven tijdens het eerste Barcelona Beer Festival. Naast Catalaanse bieren zijn er ook brouwsels uit andere delen van Spanje, en uit buitenlanden als België, Duitsland, Denemarken en de VS. In totaal meer dan honderd bieren, met soms fraaie namen als Pink Panther (Braustelle, Duitsland), Tinta de Pop (Popaire, Catalonië), Viernes 13 (Zulogaarden, Catalonië) en Hel & Verdoemenis Bordeaux (De Molen, Nederland). Brouwerslatijn

Voor wie termen als ´spontane gisting´, pale ale´ en ´Imperial stout´ brouwerslatijn zijn, is er de handige festivalgids. Deze maakt je wegwijs in de wereld van het ambachtelijke bier en biedt beschrijvingen van de festivalbieren. Ook in de gids een adressenlijst van plaatsen waar al dat heerlijks in Barcelona te koop is (bars, restaurants en winkels). Tijdens het festival kun je namelijk geen bier kopen voor consumptie thuis of in je hotel/pension!

Om alvast in de stemming te komen, volgt hier onze Orange Monkey Barcelona Bier Bar top-3:
1. Cat Bar. Vegetarisch eten en ambachtelijk drinken. Met zeventien Spaanse ambachtelijke bieren. Carrer Boria 17 ( Metro L4, Jaume 1)

2. The George & Dragon. Een van de eerste Engelse pubs in Barcelona. Jordi/George en zijn draak hebben een uitgebreide selectie 100 % natuurlijk bier uit de hele wereld. Carrer Diputació 269 (Metro L3, Passeig de Gracia).

3. Ale&Hop. Een bar met ambachtelijk bier en eerlijke tapas. Op twee minuten lopen van de festivallocatie! Carrer Basses de Sant Pere 10 bis. (Metro L1, Arc de Triomf)

Het Barcelona Beer Festival vindt plaats aan de rand van de wijk La Ribera (El Born), in een prachtig voormalig Augustijnenklooster, het Convent de Sant Agustí. De entree is gratis, je betaalt voor het (verplichte) festivalglas en het bier dat je drinkt.
Carrer Comerç 36 (Metro L1, halte Arc de Triomf / L4, halte Jaume I)

Meer info vind je op de festivalsite

Geen opmerkingen:

Een reactie posten