04-10-2012

De Catalaanse president wil dat de wereld zijn land serieus neemt - de lokale politie helpt een handje mee


Het zijn mooie tijden voor de Catalaanse president Artur Mas. De verkiezingen van 25 november zijn nog ver weg, maar nu al stromen uit heel Europa de journalisten toe. In de eeuwenoude gotische zaal  - inderdaad, Catalonië is niet van vandaag of gisteren - van het Palau de Generalitat houdt Mas press meetings in drie talen. Daarin legt hij uit dat wat hem betreft de lange mars naar onafhankelijkheid uitsluitend over legale wegen zal gaan.
Het Spaanse deel van de route zal weleens vol onneembare obstakels kunnen liggen – in de eerste plaats de in ogen van de regering Rajoy onwrikbare grondwet.  Reden voor el president zijn land aan de toegestroomde internationale pers te verkopen als serious business. Serious, want te waardig en te verantwoordelijk voor een abrupte breuk met het toekomstige buurland Spanje. En over buurland en business gesproken: Catalonië heeft een groter BNP dan Portugal, en dat met 3 miljoen inwoners minder!

Die Catalaanse staat, die komt er dus wel. Vooruitlopend op het heuglijke feit viert de lokale hermandad vast feest. Deze twee olijke agenten uit Cerdanyola del Vallès doen dat bijvoorbeeld met een vrolijke parodie op Mama Luba van het Russische damestrio Serebro
:

Hier de originele versie:De twee olijke agenten zijn ´lopende het onderzoek´ op non-actief gesteld. Naar verluidt wordt vooral het feit dat de agenten hun veiligheidsgordels niet droegen - de dames Serebro weten wél hoe het hoort - door hun superieuren gezien als onverantwoordelijk gedrag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten