06-01-16

Catalaanse separatisten demonstreren morgen voor eenheid tussen hun leiders

 Time is ticking away. Nog maar een paar dagen (tot zondagavond 23.59 uur) en demissionair president Artur Mas zal nieuwe parlementsverkiezingen moeten uitschrijven, na het definitieve ‘nee’ van de CUP tegen een nieuwe termijn van zijn persoon als president.

Morgen komen de CUP en Junts pel Sí nog een keer bij elkaar in een laatste poging dit te vermijden, meldt de Catalaanse krant La Vanguardia vanmiddag. Beide pro-onafhankelijkheidspartijen zouden daarmee reageren op een persbericht eerder vandaag van de Assemblea Nacional Catalana (ANC), een van de twee burgerorganisaties die deel uitmaken van Junts Pel Sí.  De ANC meldt in het bericht demonstraties morgen in heel Catalonië, bedoeld als een dringende oproep aan beide pro-onafhankelijkheidspartijen om tot overeenstemming te komen “en daarmee te voldoen aan het stembusmandaat van 27 september”.


 De ANC  is ontstaan om politieke onafhankelijkheid voor Catalonië te bereiken, “en we zullen niet stoppen tot we dit bereikt hebben”, stelt de organisatie in het persbericht

Artur Mas ondertussen, zei gisteren dat het onafhankelijkheidsproject dood is als er het eind van komen weekend geen akkoord wordt bereikt.

De ANC-demonstraties morgen hebben als geplande starttijd 19.30 uur. Tick tock.BCN BITES - kijk voor meer nieuws over Barcelona en Catalonië op onze Facebook pagina!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten