05-07-15

Alléén deze maand: de binnenkant van Barcelona´s beroemdste seksspeeltje


Regenboogtoren: de Torre Agbar wordt ´s nachts verlicht door zo´n 4500 LED-lampen.

‘Sigaar’, ‘dildo’, ‘buttplug, ‘ei’. De ruim 144 meter hoge Torre Agbar heeft vele bijnamen. Uiteindelijk is het bedenksel van architect Jean Nouvel echter gewoon de werkplaats van de Aigües de Barcelona, de holding waartoe het waterleidingbedrijf van Barcelona behoort.

Luxe-hotel
Tot deze week dan, want de gebruikers van de 30.000 m2 kantoorruimte verhuizen met hun boeltje naar een nieuw onderkomen in Zona Franca. Hun oude werkplek wordt mogelijk een hotel. De Hyatt-keten kocht de toren al eind 2011 voor een bedrag tussen de 150 en 250 miljoen euro. Dat geld – plus 35 tot 60 miljoen euro verbouwkosten - moet worden terugverdiend door het herscheppen va de kolos in een luxe hotel, compleet met restaurants en recreatieruimten. Het geheel zou maar liefst 1,5 miljoen bezoekers (slapers, eters en recreanten) per jaar moeten trekken.

Ada Colau
Of er ooit mensen zullen slapen in de regenboogtoren is echter onzeker. Deze week kondigde Barcelona's nieuwe burgemeester Ada Colau, die de stad wil teruggeven aan de burgers, een stop aan op het verstrekken van nieuwe hotellicenties. Wie de Torre Agbar vanbinnen wil bewonderen kan dat dus beter nu doen. De gehele maand juli zijn er elk weekeinde begeleide rondleidingen.

Voor wie een bezoek moet missen: de website van de Torre Agbar biedt een aardig alternatief!De leukste fiets- en wandeltours door Barcelona vind je bij Barcelona Revisited


BCN BITES - kijk voor meer nieuws over Barcelona en Catalonië op onze Facebook pagina!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten