24-06-15

A black Barcelona cat crossed my trailDeze olijke zwarte kat  is een creatie van de Columbiaanse kunstenaar Fernando Botero. El Gato staat na een zwerftocht door de stad al weer jaren aan de Rambla del Raval.

Het volksgeloof wil dat de zwarte kat de beste bondgenoot is van heksen. Sterker nog: hun bondgenootschap gaat soms zelfs zo ver dat kat en heks hetzelfde wezen kunnen zijn.
 Nu willen wij Botero's gezellige dikkerd nergens van beschuldigen, maar feit is dat min of meer op El Gato´s huidige standplaats ooit de Font de les Bruixes was, de Bron van de Heksen. Van het water, zo wordt er  in de stad gefluisterd, dronken alleen slechte mensen; toverkollen en andersoortige magiërs gebruikten het voor hun brouwsels. Vlakbij de bron moet gedurende eeuwen zelfs een heksenschool hebben gestaan, waar aspirant-toverkollen werden onderwezen in de zwarte kunsten.

Mmm, dit geeft toch wel te denken. I ain´t superstituous, but a black cat crossed my trail.BCN BITES - kijk voor meer nieuws over Barcelona en Catalonië op onze Facebook pagina!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten