23-04-2015

Jessica Lange: jaagster op momenten in Barcelona


Dol op snapshots is ze, Jessica Lange (1949), maar ze haat selfies. Wie deze zelfbenoemde 'jaagster op momenten' vandaag in de straten van Barcelona is tegengekomen, had dus pech.

De Sant Jordi-plaatjes van de Amerikaanse actrice - analoog en in zwart-wit geschoten met haar Leica M - zijn mogelijk in de toekomst te zien.


Voorlopig kunnen liefhebbers terecht bij Unseen, een overzicht van Lange's jachttrofeeën  uit de afgelopen jaren. 'Moody', 'gerustellend', maar ook 'verontrustend' zijn termen die in het verleden zijn gebruikt om haar werk als fotografe te karakteriseren.

Een zwart-wit portret van Jessica Lange uit de oude doos (1984), gemaakt door een andere beroemde fotograaf: Bruce Webber.


 Jessica Lang. Unseen. In: Arts Santa Mònica, La Rambla 7. Nog t/m 28 juni 2015. Toegang gratis.




BCN BITES - kijk voor meer nieuws over Barcelona en Catalonië op onze Facebook pagina!


Voortaan vind je (bijna) elke dag dit soort berichten over Barcelona op deze blog. Korte signaleringen van wat op dit moment de moeite waard is om te ervaren in de Catalaanse hoofdstad.
Langere stukken over het toen en nu van Barcelona verschijnen voortaan op mijn site voor fiets- en wandeltours door Barcelona: Barcelona Revisited.

1 opmerking: