22-07-14

Moment van vrijheid in Barcelona


El món neix en cada besada, heet de fotomozaïek.  In elke kus wordt de wereld geboren. De reuzenzoen siert sinds kort een muur aan het Plaça de Isidre Nonell, in de oude binnenstad van Barcelona. 

Kunstenaar Joan Fontcuberta maakte het acht bij vier meter grote kunstwerk met 4000 foto´s die lezers van de Catalaanse krant El Periódico naar de redactie zonden.  Een ‘Moment van Vrijheid’ moest het onderwerp zijn. Een thema dat natuurlijk alles te maken heeft met de in de straten van de stad niet te ontlopen viering van 300 jaar 1714.

De muur aan het plein van Isidre Nonell, schilder van naamlozen en outcasts, is na een paar weken al een bijna verplichte kusplek voor Barcelonezen en veel toeristen. Ook het al wat oudere stel op de foto´s hierboven lijkt even een flinke pakkerd te overwegen. Maar uiteindelijk zien de twee er toch maar vanaf.

Een moment van vrijheid.
Naschrift:
Een paar dagen geleden ontving El Periódico nóg een foto van een lezer. Een opname van het verwaarloosde graf van Isidre Nonell op de Montjuïc-begraafplaats.BCN BITES - kijk voor meer nieuws over Barcelona en Catalonië op onze Facebook pagina!

1 opmerking:

 1. Goedemiddag Meneer/Mevrouw,

  Wij hebben recent een stuk geschreven over moderne architectuur in Barcelona en denken dat dit stuk mogelijk interessant is voor uw website.

  U vindt het artikel hier: http://www.bouwalmanak.nl/moderne-architectuur-barcelona

  --
  Met vriendelijke groet,

  Emile Bosch

  BeantwoordenVerwijderen