17-06-13

Sant Joan - in Catalonië ook een feest van verbondenheid

Sant Joan: festijn van water, magie en vuur. Viering van de langste dag/de kortste nacht, van de komst van de - dit jaar tegenstribbelende - zomer vooral. En in Catalonië nationalistisch gekleurd, zeker nu de onafhankelijkheidskoorts hevig woedt.

 De Flama de Canigó is het symbool van de verbondenheid tussen de Catalaanse landen

Stralend middelpunt is de Flama de Canigó, symbool van de verbondenheid tussen de Catalaanse landen.  De vlam vertrekt op 22 juni vanaf de top van de Zuidfranse berg Canigó voor een zegetocht door de Països Catalans en het ontsteken van circa 3000 fogueres (vreugdevuren) in meer dan 350 dorpen en steden.Barcelona
In Barcelona maakt het vuur op 23 juni vanaf 18.00 uur een rondgang door de straten (voor de route, klik hier). Om 19.00 uur volgt de aankomst op het Plaça de Sant Jaume, voor de jaarlijkse ontvangst door het gemeentebestuur. Daarna verspreiden fakkeldragers de vlam over de stad, voor het ontsteken van de vele fogueres (klik hier voor de locaties).Maar waar is het feest? Op het strand uiteraard en verder op talloze plaatsen in en om de oude stad. Maar eigenlijk is heel Barcelona de avond en nacht van 23 juni één groot feest. Want de zomer is nu toch écht begonnen!

Lees hier alles over de achtergronden van Sant Joan in Catalonië.


 
Klaar voor Sant Joan. Barcelona, begin 20ste eeuw.

BCN BITES - kijk voor meer nieuws over Barcelona en Catalonië op onze Facebook pagina!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten