19-02-13

Een arena vol met bier - het Barcelona Beer Festival

 Na deze twee nog maar 300 biertjes te gaan.
 Het eerste biertje is voor Leo Messi, mits in het bezit van 302 Barça-goals vóór 8 maart 14.00 ´s middags. Want dan begint de tweede editie van het Barcelona Beer Festival, met 302 biertjes uit binnen- en buitenland, uiteraard alléén op tap.

Eitje voor Leo (die goals, niet het bier), wiens teller overigens sinds zaterdag al op 301 staat en niet op 300, zoals de festivalorganisatie op haar Facebookpagina meent. Biertje te veel op dit weekend, dames en heren?

Leo on the Hop.

Zingende Blondine
Driehonderd-en-twee verschillende bieren, dat is ook wel erg veel bier. Te veel kennelijk voor de oude festivallocatie, de Convent de Sant Agustí. Dit jaar wordt er drie dagen lang geproefd en genoten in de koepel van de voormalige stierenarena aan het Plaça d´Espanya, tegenwoordig een keurig winkelcentrum.

Voor de goede orde: het gaat hier niet om ordinair slobbergerst. We hebben het over ambachtelijk gebrouwen goden- en godinnendranken. Zingende Blondine (een pittige Vlaamse schone, liefst 9,8 %), Hello My Name is Ingrid! (een Schotse dame, 8, 2 %), New Morning (hoopvolle Italiaan, 5,8 %) … alleen die namen al doen verlangen naar meer. (Toegegeven, Dead Cat - een mogelijk wat bleke Deen, want slechts 4,7 % - klinkt wat minder.)

Maar ga vooral zelf proeven, 8, 9 en/of 10 maart! Locaal bier? Op de lijst van festivalbieren telden wij 84 Catalanen, maar dat kunnen er ook een paar meer of minder zijn.Barcelona Beer Festival. Koepel van Las Arenes, 8 t/m 10 maart 2013. Alle verdere info over het festival vind je hier.

BCN BITES - kijk voor meer nieuws over Barcelona, Catalonië en soms zelfs Spanje op onze Facebook pagina!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten