19-05-12

Visca Catalunya, Gora Euskadi! En vooral: Viva España!
Weest niet bevreesd. De finale van de Copa del Rey  zal een Spaans feest zijn. 
La Copa de Todos (De Cup van Iedereen) heet de campagne op sociale media als Facebook en You Tube. Want stel je voor dat de strijd om Spaanse beker tussen Athletic Club de Bilbao en FC Barcelona zich ontpopt als een gezamenlijke uitbarsting van Baskisch/Catalaanse nationalisme.

Wie achter deze actie zit?  Real Madrid voorzitter Fiorentino Pérez zal het niet zijn. De man heeft op dit moment andere zaken om zich druk over te maken. Zo is daar bijvoorbeeld de 9 miljard schuld van zijn bouwimperium ACS –   precies twee keer zoveel  als de huidige marktwaarde van het bedrijf.

De Spaanse regering dan, die van plan is allerlei bevoegdheden van de autonome deelstaten naar zich toe te trekken? Zelfs Rajoy en consorten zijn niet zo naïef te denken met een dergelijke campagne het nationale ´samen zijn we sterk´ elan te kunnen voeden.

Hoe dan ook, uiteindelijk rest er maar één effect: een averechts. Vooral kijken dus, aanstaande vrijdag 25 mei om 22.00 uur.  Wie meer dan 10 Spaanse vlaggen ziet, krijgt van mij een gratis fiets- of wandeltour  door Barcelona.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten