10-05-12

Gaudí bij nacht

Een nieuwe activiteit in La Pedrera (De Steengroeve), misschien wel Antoni Gaudí´s meest extravagante schepping. Onder de noemer La Pedrera Secreta kun je de kolos aan Passeig de Gracia nu ook ´s avonds bezoeken. Onder leiding van een verteller zwerf je door de ruimten en ontdek je de geheime kanten van wat officieel Casa Milà heet, naar opdrachtgever Pere  Milà– die de bouw vervolgens betaalde met het geld dat zijn vrouw Roser van haar eerste man had geërfd. 
Een audiovisuele presentatie brengt je terug naar het dagelijks leven van de Milatjes. Eenmaal aangekomen op het dak met de beroemde schoorstenen wacht je een muzikale verrassing. En natuurlijk eindigt je bezoek in Catalaanse stijl: met een koel glas cava.
 

La Pedrera Secreta. De tour is beschikbaar in de volgende talen: Catalaans, Spaans, Duits,  Engels, Frans en Italiaans. Andere talen op aanvraag. Reserveren vooraf wordt aanbevolen. Reserveren kan via reservaslapedrera@oscatalunyacaixa.com en op de  website van La Pedrera. Op de site vind je ook actuele informatie over openingstijden en toegangsprijzen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten